Pohankové placky s fazolkami adzuki a zeleninou

20.02.2015 22:01

4 cibule si nakrájíme na půlměsíčky, 5 mrkví nastrouháme na hrubo, můžeme i červenou řepu (není nutné). Zeleninu orestujeme na 5 lžících olivového oleje cca 10 min, přidáme sůl, 2 lžičky mletého kmínu a lžičku mletého rozmarýnu. Pak podlijeme vodou a dusíme cca 45 min. V půlce dušení přidáme 250 g uvařených fazolek adzuki (asi 100 g v suchém stavu). Na závěr dochutíme umeoctem (dala jsem 4 lžíce). Zatímco se zelenina dusí, připravíme si pohankové placky. Smícháme 150 g pohankové mouky, 400 ml vody, lžičku kypřícího prášku a větší špetku soli. Na sucho na pánvi smažíme tenoučké placky o průměru cca 10 - 15 cm. Uvedené množství je pro 4 osoby.

inspirace: Bioabecedář Hanky Zemanové

Zpět

výživové hodnoty v 1 porci

14,5 g bílkovin

27 g sacharidů

26,5 g tuků

24,5 g vlákniny

 

379 kcal

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode