Maková buchta

27.04.2015 20:13

Připravím si 1,5 hrnku špaldové mouky, prášek do pečiva, hrnek mletého máku, půl hrnku hnědého třtinového cukru, vanilkový cukr, trochu skořice a mléko.

Všechny sypké ingredience promíchám, a pak liji a zapracovávám mléko tak dlouho, dokud těsto nemá hustší tekutou konzistenci (hustota není přesně dána, jen nesmí být příliš řídké). Těsto vyliji na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, rozprostřu a upeču při asi 160°C. Nakonec jsem na vychladlou buchtu dala ještě polevu z rozpuštěné hořké kvalitní čokolády a posypala kokosem.

Autor: Kristýna Strakošová

Zpět

výživové hodnoty v 1 porci

g bílkovin

g sacharidů

g tuků

g vlákniny

kcal

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode