Krůtí na jablkách a celeru

01.02.2015 00:41

      

3 menší cibule oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, čtvrtku celeru očistíme a nakrájíme na kostky, 3 velká červená jablka omyjeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na velké kostky. Všechnu zeleninu vložíme do pekáče, na ni položíme osolené a opepřené krůtí maso (1 kg). Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme na 160° C cca 2,5 hodiny. Ke konci můžeme na chvíli odklopit, aby se na mase opekla "kůrčička" :) Po dopečení vyjmeme maso a necháme v troubě v teple, vše ostatní z pekáče přelijeme do hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku, podle potřeby zředíme vodou (vývarem), příp. dochutíme dle našich preferencí. Podáváme s rýží. Z uvedeného množství se krásně nají 6 jedlíků :)

Zpět

výživové hodnoty v 1 porci

(příloha 50 g rýže basmati v suchém stavu)

 

45 g bílkovin

58 g sacharidů

8,5 g tuků

2,5 g vlákniny

 

482 kcal

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode