Domácí krtkův dort

25.02.2015 23:11

Inspiraci pro tento recept jsem našla u mé oblíbené Evy Francové - Kuchařky ze Svatojánu. A musím říct, že po tom, co jsme ho doma všichni ochutnali, už rozhodně nikdy nebudeme dělat ten kupovaný!!! :) Upravila jsem si množství do větší dortové formy, které uvádím v závorce - pro 12 osob.

V míse promícháme 160 g (200 g) celozrnné špaldové mouky, 100 g (125 g) polohrubé bílé mouky, špetku soli, 80 g (100 g) třtinového cukru Muscovado, ½ (třičtvrtě) lžičky jedlé sody, 2 (2,5) lžičky kypřicího prášku a 25 g (30 g) kakaa. Vlijeme 230 ml (290 ml) ovesného mléka a 60 ml (75 ml) slunečnicového oleje, zamícháme a rozprostřeme do vymaštěné menší (20 cm) dortové formy. Pečeme při 180 stupních půl hodiny. Necháme vychladnout a vydlabeme uprostřed plochou mělkou misku, ale ne až do kraje, drobečky samozřejmě nevyhazujeme. Dva banány podélně rozkrojíme a narovnáme je do korpusu.
400 ml kokosového mléka ušleháme se 30 g agávového sirupu a dvěma sáčky škrobového ztužovače šlehačky. Nastrouháme 100 g hořké bezmléčné čokolády (já jsem ji pouze nasekala) a vmícháme ji do krému, který navrstvíme na banány. Rozdrobené vydlabané těsto nasypeme navrch a přimáčkneme. Dáme chladit.

autor: Kuchařka ze Svatojánu

Zpět

výživové hodnoty v 1 porci

5 g bílkovin

16 g sacharidů

33,5 g tuků

12 g vlákniny

316 kcal

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode