Archiv článků

  • 26.02.2015 13:57

    Cukr a jeho „zdravé alternativy“

    autor: Mgr. Margit Slimáková Cukry a sladidla nás lákají v mnoha podobách a každá z nich s sebou nese určitá zdravotní rizika. Jsou alternativní cukry zdravější? Jaké je jejich složení a vliv na zdraví? Naprostá většina sladkostí obsahuje v různých poměrech jednoduché cukry, a to nejčastěji...

  • 25.02.2015 23:11

    Domácí krtkův dort

    Inspiraci pro tento recept jsem našla u mé oblíbené Evy Francové - Kuchařky ze Svatojánu. A musím říct, že po tom, co jsme ho doma všichni ochutnali, už rozhodně nikdy nebudeme dělat ten kupovaný!!! :) Upravila jsem si množství do větší dortové formy, které uvádím v závorce - pro 12 osob. V míse...

  • 25.02.2015 22:55

    Špaldové kernotto s houbami a kozím sýrem

    Uvaříme 250 g špaldového kernotta dle návodu na obalu (vařila jsem asi 45 min do změknutí). Nakrájíme cibuli na kostičky, na pánvi rozehřejeme vepřové sádlo (dietní varianta s olivovým olejem), cibuli necháme zesklovatět, přidáme 100 g kvalitní šunky nakrájené na malé kousky a 40 g sušených hub (ty...

  • 25.02.2015 21:25

    Avokádovo - rajčatová pomazánka

    Na 4 porce pomazánky si připravíme 250 - 300g avokáda bez pecky, cca 140g rajčat a   vše rozmixujeme. Půlku červené cibule nakrájíme na malé kousky a důkladně zamícháme do pomazánky. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou...pomazánka je výborná:-)

  • 23.02.2015 20:20

    Zapečené batáty s řepou

    Na 3 vydatné porce potřebujeme cca 700g batátů, 400 g červené řepy, 200g mrkve a 2 cibule. Všechny suroviny nakrájíme na kostičky, dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu a libeček ( já používám zmrazené keříky, které nakrájím ). Důkladně promíchat a...

  • 20.02.2015 22:01

    Pohankové placky s fazolkami adzuki a zeleninou

    4 cibule si nakrájíme na půlměsíčky, 5 mrkví nastrouháme na hrubo, můžeme i červenou řepu (není nutné). Zeleninu orestujeme na 5 lžících olivového oleje cca 10 min, přidáme sůl, 2 lžičky mletého kmínu a lžičku mletého rozmarýnu. Pak podlijeme vodou a dusíme cca 45 min. V půlce dušení přidáme 250 g...

  • 20.02.2015 21:17

    Co je nejlepší na mazání a co na smažení?

    autor: Mgr. Margit Slimáková, www.margit.cz Naše babičky smažily na sádle a na chleba si mazaly máslo. Pak nám potravinářský průmysl a mnozí odborníci začali zakazovat živočišné tuky. Jako nejlepší řešení nabízeli margaríny a celou řadu nízkotučných potravin. Margaríny mnoho let obsahovaly trans...

  • 19.02.2015 23:26

    Zapečená máslová dýně se zeleninou

    Oloupeme a vydlabeme máslovou dýni (lze použít i hokaido), nakrájíme ji na kostičky a dáme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem. Dále nakrájíme 2 papriky, 4 žampiony, 2 cibule a přidáme k dýni. Vše posypeme kořením a bylinkami dle chuti (já jsem použila směs koření na pečené kuře), zalijeme 3...

  • 18.02.2015 14:57

    Slaný koláč ze špaldové mouky

    Tento recept jsem našla v mém oblíbeném Bioabecedáři Hanky Zemanové a hned od prvního vyzkoušení si ho zamilovala celá naše rodina! :) Vyzkoušela jsem ho pak s několika obměnami - různé zeleninové náplně a vždy byl výsledek výýýbornýýý! ;) Takže jdeme na to! :) Zapneme si troubu na 160°C. Očistme 2...

  • 17.02.2015 22:44

    Pikantní pomazánka ze slunečnicových semínek

    Rozmixujeme 1,5 středního hrnku předem namočených slunečnicových semínek ( namáčení 6 hodin, potom scedíme ), 1 hrnek sušených rajčat, 2 čajové lžičky mletého kmínu, 1 dezertní lžička chilli prášku, 2 lžičky mletého koriandru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička agáve sirupu nebo javorového, lžička...

Záznamy: 31 - 40 ze 75
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode